İçeriğe geç

Bürge Ne Anlama Gelir

Bükü ne anlama gelir?

Bögü kelimesine benzeyen ve çoğu Türk lehçesinde geyik anlamına gelen bükü, Türk kültüründe kutsal sayılan bir hayvanla ilişkilendirilen boynun varlığıyla da örtüşmektedir.

Börte ne anlama gelir?

Anlamı merak edilen Börte ismi akıllı ve zeki anlamına gelmektedir. Börte ne anlama gelir? Ebeveynler günümüzde çok popüler olan isimleri araştırabilirler. Başka bir isim arayan anneler ve babalar Börte ismiyle karşılaşabilirler.

Behist ne anlama gelir?

(mesela): gök, uçmak, (bkz: adn, bihişt, firdevs).

Bense ne anlama gelir?

bense teriminin İngilizce Türkçe Sözlükteki anlamı (isim) iç mekan (Isk.) {i} iç mekan (Isk.)

Bürgüz ne demek?

Farsça gurbuz گربز veya qurbuz قربز “1. “Küstah, kaba, kurnaz, 2. Zeki, güçlü” kelimelerinden alıntıdır.

Bük ne demek Osmanlıca?

Bük kelimesinin anlamı şu şekilde ifade edilebilir: – Çok verimli olan akarsuların etrafındaki tarlaların adıdır. – Bir yerde bulunan dönüm noktası olarak ifade edilir.

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Tomris ne anlama gelir?

Tomris/Tomaris ismi, günümüzde hala kullanılan bir İranlı kadın ismidir. Tomyris ismi, “aile” anlamına gelen İskit isminin Helenleştirilmiş hali olan eski Yunanca Tómuris isminin Latince halidir ve Avestan kelimesi “Taoxman” (𐬙𐬀𐬊𐬑𐬨𐬀𐬥) ve Eski Farsça kelime “Taumā” (𐎫𐎢𐎶𐎠) kelimesinden türemiştir.

Timuçin ne demek?

“Timuçin” ismi tarih ve köken açısından Moğolca bir isimdir ve “demirci” anlamına gelir. Moğol İmparatorluğu’nun kurucusu ve büyük hükümdarı olan Cengiz Han’ın gerçek ismi Timuçin’dir. Bu nedenle isim sıklıkla liderlik ve cesaretle ilişkilendirilir.

Hebil ne anlama gelir?

Hebil – Toros Dağları’ndaki bazı yerleşim yerlerinde küçük cep bıçaklarına verilen isim. Hebil – Bir armut türü. Hebil – Çadırı direğe bağlamak için kullanılan keçi kılından örülmüş kalın bir ip.

Hest behist anlami ne?

Sekiz gök anlamına gelen Heşt Bihişt, aruz fe’ilâtün mefâ’ilün fe’ilün kalıbında yazılmış 2800 beyitten oluşan bir mesnevidir. Tevhid, Münacaat ve Naat ile başlayan eser, 998 yılının Ramazan ayının son on gününde, yani 1590 yılının Temmuz ayında yazılmıştır.

Sehî Bey Heşt Behişt ne anlatıyor?

Heşt Bihişt, İdris-i Bitlisi II tarafından yazılmıştır. Osmanlı İmparatorluğu’ndan II. Bayezid’in isteği üzerine yazılmıştır. Bayezid de dahil olmak üzere sekiz padişahın dönemini anlatan bir Farsça tarih kitabıdır.

Benan ne anlama gelir?

Arapça kökenli olan Benan ismi, erkek ve kız çocukları için kullanılabilecek isimler arasındadır. İşaret edilebilen kişi anlamına gelen Benan ismi, bilinen anlamını da içerir. Benan ne anlama geliyor? Benan isminin anlamına baktığımızda parmak uçları, parmaklar ve bilinen özellikleri gösterilmektedir.

Dudak üstü ben ne anlama gelir?

Dudakların üstündeki benler, melanositlerin aşırı büyümesi nedeniyle oluşan pigment lekeleridir. Melanositler, cildimizin orta tabakasında bulunan pigment üreten hücrelerdir. Bazen bu hücreler normalden daha fazla çoğalır ve bunun sonucunda dudakların üstünde benler belirir.

Kaş üstündeki ben ne anlama gelir?

Kaş: Kaşın altındaki bir ben zenginliği gösterir. Eğer ben kaşta kaybolursa, gizli bir hazine gibi çok daha spesifik bir durumdur. Kaşın üstündeki bir ben kişinin hayatında sürekli bir para akışını gösterir.

Bükre ne anlama gelir?

BUKRE İSMİ NE ANLAMA GELİYOR, NE ANLAMA GELİYOR? TDK’daki bilgilerle birlikte Bukre isminin anlamı ve anlamı nedir sorusunun cevabı şu şekildedir: Sabahın erken saatleridir. Sanki yüzünüze bir ışık düşer, aydınlıktır.

Deniz bük ne demek?

Deniz köpüğü, deniz köpüğü, kıyı köpüğü veya köpük, özellikle deniz suyunda büyük miktarda çözünmeyen organik madde (protein, lignin, lipit) bulunduğunda, deniz suyu türbülansı sonucu oluşan bir köpük türüdür.

Büka ne demek?

“Yer, toprak parçası, memleket” anlamına gelen buk’a kelimesinin çoğulu bikā’dır. Âsım Efendi, etrafındaki topraklardan ayrı olan toprağa buk’a (Kāmus tercümesi, “buḳʿa”, sanat) dendiğini belirtir.

Neden buk?

“Eğrilik” terimi, su akışının yönündeki bir çöküntü veya koy anlamına gelir. Değirmenbükü adı, bu su değirmeninin bulunduğu bölgeye atıfta bulunarak verilmiştir. Değirmenbükü adı, bölgedeki eski su değirmenlerine atıfta bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ödemeyi Elden Alan Escort