İçeriğe geç

3 Aralık 1989 Ne Oldu

3 Aralıkta tarihte ne oldu?

Birleşmiş Milletler, engelli insanların toplumda diğer insanlarla eşit bir şekilde yer almasını sağlamak için çalışmalar yürütmüştür. Engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilmiştir.

3 Aralık Olayı Nedir?

3 Aralık terleme olayı nedir? Sosyal medyada dolaşan 3 Aralık sweatshirt olayı, Conan Gray Heather şarkı sözlerinden kaynaklanan bir trenddir. Şarkı daha önce Pinterest’te popülerlik kazanmıştı ve şimdi TikTok’ta popüler oldu.

1989 yılında dünyada ne oldu?

1989 devrimleri (komünizmin çöküşü), Doğu bloğunda ve dünyanın diğer bölgelerinde çoğu Marksist-Leninist hükümetin çöküşüne yol açan liberal demokrasi hareketlerinin devrimci dalgasıydı. Bazen bu devrimci dalgaya “ulusların çöküşü” veya “ulusların sonbaharı” da denir.

1989 yılında Türkiye’ye ne oldu?

1989’da Türkiye’de yerel seçimler yapıldı. Komünist Parti, Sovyetler Birliği’ndeki ilk serbest seçimlerde yenildi.

3 Aralık hangi özel gün?

ÜLKEMİZDE KUTLANAN ÖNEMLİ GÜNLER VE HAFTALAR. OCAK. Tüberküloz Eğitim Haftası. Ocak ayının ilk Pazartesi günü. Dünya Engelliler Günü. 3 Aralık. Temel Hafta. 3-9 Aralık. Dünya Madenciler Günü. 4 Aralık. 121 satır daha

3 Aralık ne günü?

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ 3 Aralık 2023

3 Aralık özelliği ne?

3 Aralık Dünya Engelliler Günü! Engellilikler her zaman görünür olmayabilir!

3 Aralık Muhabbeti Nedir?

Birleşmiş Milletler, engelli insanların diğer insanlarla birlikte toplumsal yaşama tam ve eşit katılımını sağlamak için çalışmalar yürütmüştür. Bu bağlamda, engelli insanların sorunlarına ilişkin farkındalığı artırmak ve onları daha iyi anlamak için 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilmiştir.

3 Aralık sevgili ne günü?

Değerli ziyaretçiler ve değerli yetkililer, hepinizin bildiği gibi bugün “3 Aralık Engelliler Günü”… Bu özel gün, engelli bireylerin haklarına saygı ve farkındalığı artırmak amacıyla tüm dünyada önemli bir etkinlik günü olarak kutlanıyor.

1989 olayı nedir?

Tiananmen Meydanı olayı, 1989 baharında Çin’de gerçekleşen ve hükümetin 3-4 Haziran 2024 gecesi Pekin’deki Tiananmen Meydanı’ndaki protestoculara yönelik baskısıyla sonuçlanan bir dizi protesto ve gösteridir. Tiananmen Meydanı olayı, 1989 baharında Çin’de gerçekleşen ve hükümetin 3 ve 4 Haziran 2024’te Tiananmen Meydanı’ndaki protestoculara yönelik baskısıyla sonuçlanan bir dizi protesto ve gösteridir.

1989 yılında hangi savaş oldu?

Körfez SavaşıTarih 2 Ağustos 1990 – 28 Şubat 1991 (6 ay, 3 hafta ve 5 gün)BölgeKuveyt, Basra Körfezi, Irak, Suudi Arabistan, İsrail1 satır daha

1989 kaç yılında çıktı?

1989 (Taylor Swift albümü)198927 Ekim 2014’te yayımlandı2013–14’te kaydedildiStilSynthpopSüre48:4110 satır daha

1989 hükümette kim vardı?

31 Ekim 1989’da eski Başbakan Turgut Özal Cumhurbaşkanı seçildi. Anayasaya göre Başbakanlık görevinden istifa etti. Ali Bozer’in kısa bir süre Başbakan vekilliği yapmasının ardından Turgut Özal, Yıldırım Akbulut’u yeni Başbakan olarak atadı.

1998 yılında Türkiye’de neler oldu?

3 Ocak – Türkiye’nin ilk rüzgar santrali İzmir’de açılıyor. 7 Ocak – Ahmet Necdet Sezer Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak atanıyor. 10 Ocak – Anayasa Mahkemesi Refah Partisi’ni kapatmaya karar veriyor. 16 Ocak – Necmettin Erbakan’a beş yıl siyaset yasağı geliyor.

Turgut Özal ölünce yerine kim geçti?

Turgut ÖzalMilletvekiliCavit Şadi PehlivanoğluHalefiYıldırım AkbulutTBMM 17. ve 18. Dönem MilletvekiliGörev süresi 6 Kasım 1983 – 9 Kasım 198941 satır daha

3 Aralık ne günü olarak kutlanıyor?

Her yıl 3 Aralık’ta kutlanan Dünya Engelliler Günü’nün 2023 yılı teması “Engelli bireylerle ortak eylem yoluyla tasarruf ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak” olarak belirlendi.

Üç aralıkta ne var?

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, özel insanların yaşadıkları zorlu süreçlere dayanma azmini takdir etmek ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkan dezavantajların engel teşkil etmediğini göstermek açısından önemli bir fırsattır.

3 Aralık sevgili ne günü?

Değerli ziyaretçiler ve değerli yetkililer, hepinizin bildiği gibi bugün “3 Aralık Engelliler Günü”… Bu özel gün, engelli bireylerin haklarına saygı ve farkındalığı artırmak amacıyla tüm dünyada önemli bir etkinlik günü olarak kutlanıyor.

3 Aralık’ta kimler doğdu?

Sanatçı Jean-Luc Godard 93 yıl önce doğdu. Anna Chlumsky 43 yıl önce doğdu. Daryl Hannah 63 yıl önce doğdu. Jenna Dewan 43 yıl önce doğdu. Sanatçı Michael Angarano 36 yıl önce doğdu. Sanatçı Andrew Stanton 58 yıl önce doğdu. Joseph Gatt Sanatçı 49 yıl önce doğdu. Adam Wingard Sanatçı 41 yıl önce doğdu. Daha fazla makale…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir